Malbec en Mushrooms

Van de week zat ik aan tafel met een Internationaal gezelschap. Allemaal wijnproducenten of vertegenwoordigers daarvan. Een leukere avond kan ik met niet bedenken. Allen liefhebbers van mooie wijnen en goed eten. En mensen die van wijn en eten houden zijn de leukste mensen zeg ik altijd! Een Argentijn, een Zuid-Afrikaan, een Fransman en een Italiaanse en Spaanse dame. Memorabel!
De gesprekken gingen over de Zuid-Afrikaanse taal, de politieke situatie in de diverse landen, maar vooral over eten en drinken. Wijn & Spijs, en de combinaties die we proefden. Al snel werd duidelijk dat een van de tafelgenoten iedere keer andere borden gepresenteerd kreeg dan de rest. Het was de Argentijn. En wat bleek….hij was veganist! De hele tafel lag in een deuk.
Een Argentijn die geen vlees eet? Argentijnen zijn de grootste vleeseters ter wereld. Hun rundvlees is van superieure kwaliteit. Asado is de term voor de nationale maaltijd, de barbecue, welke de mannen bereiden op de zondag. Een barbecue in een restaurant heet parrillada en een parrilla is een barbecuerestaurant. De meeste onderdelen van de koe komen gegrild op tafel, te beginnen met orgaanvlees, worst en ribben. De steaks en filets verschijnen traditioneel als laatste. Vegetariërs die de carnivoren bij de barbecue willen vergezellen, kunnen in een parillada veelal niets anders bestellen dan gegrilde kaas. Maarja…kaas eet een veganist natuurlijk ook niet. Meneer de Argentijn vertelde ons dat hij regelmatig zakjes en bakjes eten meeneemt overal naartoe. Blij verrast was hij met de veganistische keuken in Nederland. Toch is hij bezig met de promotie van zijn wijn met veganistisch eten. ‘Malbec en Mushrooms’ is zijn slogan!
De Malbec is toch wel het paradepaardje onder de wijnen in Argentinië en waanzinnig populair. Over het algemeen een krachtige, pittige rode wijn met body. Bij uitstek geschikt bij die ‘asado’. Maar voor de veganisten onder ons: ook heerlijk bij paddenstoelen! Paddenstoelen hebben namelijk een vlezige smaak. Zeker als je ze grilt op diezelfde asado of combineert met de krachtige smaken van paprika, tomaat en pittige kruiden. Een feestje!

No Replies to "Malbec en Mushrooms"

    Leave a reply