Serendipity

Veel mooie momenten ontstaan aan tafel. Met leuke gesprekspartners, een mooi glas wijn en een heerlijk maal. Onder het genot van mooie mensen, eten en drinken ontstaan mooie verhalen. En mooie verhalen zijn vaak begonnen met een droom. Zo ook de droom van Monique Breuer; zelf een perfecte wijn lanceren. Onder begeleiding van haar mentor David Nieuwoudt van Cederberg maakte ze haar eigen wijn in Zuid-Afrika. De druiven werden aangekocht in de Hemel en Aarde Vallei. Snel na de lancering in 2015 mocht ik deze Pinot Noir al eens proeven: klein rood fruit, lichte kruiden, superelegant en vrouwelijk van smaak. Deze ‘derde Kerstdag’ proefde ik hem opnieuw en mocht genieten van een prachtig tafelmoment met een inspirerende en leuke gesprekspartner, een heerlijk gerecht en dat prachtige glas Serendipity Pinot Noir 2014. Dit keer romiger, voller ook. Dit heeft te maken met een aantal maandjes ontwikkeling op fles. Wat een feestje om te drinken en subliem bij onderstaand recept:

Parelgortrisotto met oesterzwammen, groene asperges, bloemkool met karwijzaad, hazelnoot, en truffeltaleggio
Bereiden:
–          Bloemkool roosjes kort aanbakken met karwijzaad
–          Hazelnoten licht aanbakken en dan fijn malen door keukenmachine
–          Uitje fruiten
–          Parelgort erbij doen
–          Afblussen met witte wijn
–          Laten koken in bouillon volgens recept van risotto
–          Half pakje Truffel Tallegio erdoor heen doen
–          Groene asperge tips laatste moment erbij doen totdat ze beetgaar zijn
–          100 gr Oesterzwammen op laatste moment erbij doen
–          Opdienen op een warm bord
–          Afmaken met bloemkool en hazelnoot kruim erover

Voor meer informatie en bestellen: http://pinotnoirserendipity.com/

Hou ook de berichtgeving in de gaten voor de Serendipity 2015 (in maart 2016 verkrijgbaar)!

No Replies to "Serendipity"

    Leave a reply