Wat kan ik voor je doen?

Ik ben Eline Groenendijk, Register Vinoloog ®, Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie® en Freelance Wineprofessional. Inmiddels jarenlange ervaring, ongekende wijnpassie en altijd op zoek naar de mooiste wijn/spijs combinaties.   Ik ben door heel Nederland inzetbaar voor:
  • het verzorgen van  (online) wijncursussen, wijnproeverijen en -workshops voor particulieren en bedrijven in Amersfoort of Ermelo, bij u of uw (horeca)klant op locatie, of bij particulieren thuis (SDEN erkend)
  • het verzorgen van presentaties over wijn
  • het begeleiden van wijn-/spijsavonden
  • het verzorgen van wijnproeverijen op evenementen
  • wijnadvies voor particulieren en horeca
  • het opleiden/trainen van (horeca)personeel (SDEN erkend)
  • het adviseren van het wijnassortiment in detailhandels
  • het schrijven van onafhankelijke proefnotities van wijnen en andere publicaties over wijn
  • het verzorgen van wijn-/spijsroutes langs diverse restaurants in Amersfoort
  • het verzorgen van wijnen tijdens uw diner met eventuele inhoudelijke toelichting aan u en uw gasten in mijn rol van "Uw Sommelier thuis" (hieronder meer informatie).
"Samen met mijn vrouw tweemaal een wijncursus gedaan en dat beviel geweldig. Gastvrij, warm, fijne verteller, kundig en met veel mooie tips over eten en te bezoeken wijngebieden. Elke avond was een feestje voor ons!"
Uw Sommelier thuis Samen met mijn partner Wilco van den Baar, oftewel "Uw Chefkok thuis", verzorg ik u een luxe thuisdiner of bedrijfsevent gebaseerd op wijn & spijs. Goed wijnadvies is onontbeerlijk om tot het beste resultaat te komen; "Uw Sommelier thuis" kan u diner of event een extra exclusief karakter geven. Heeft u een feestje thuis of (bedrijfs)evenement waarbij u graag uitpakt met mooie passende wijnen waarbij een informeel woordje uitleg op zijn plaats is?  Als Registervinoloog schenk ik u de wijnen persoonlijk uit zodat u en uw gasten meer te weten krijgen over de geserveerde wijn. Ik heb een gedegen en erkende wijnopleiding achter de rug en ruime ervaring in het veld. Passie voor wijn in de breedste zin van het woord. Open, onafhankelijk en met veel plezier. Het niveau van de uitleg en de ‘verhalen achter de wijn’ stem ik volledig afgestemd op de behoefte van u en uw gasten. Het ontspannen genieten is het belangrijkst tijdens uw diner. Ik bespreek alles met u voor en zal samen met u de avond tot een onvergetelijke ervaring voor u en uw gasten maken. Naast goede wijnadviezen en die mooie fles is de behandeling van de wijn, de serveertemperatuur, het glaswerk, het al dan niet karaferen van de wijn, het moment waarop u de wijn wilt drinken, de wijn/spijscombinatie en de leeftijd waarop u de betreffende wijn drinkt, bepalend voor de uiteindelijke beleving van die wijn. "Uw Chefkok Thuis" zorgt er samen met "Uw Sommelier Thuis" voor dat uw diner een hoogwaardige culinaire ervaring wordt! Uw privédiner of bedrijfsevent organiseren wij bij u thuis of op locatie. Ook beschikken wij over de prachtige locatie van Sotto wijnkelders & poeflounge in Ermelo. Voor meer informatie en/of een offerte op maat vraag ik u contact op te nemen via 06-14 28 27 53. Proeverijen Ik organiseer regelmatig wijnproeverijen. Voor kleine en grote groepen en op iedere gewenste locatie! Neem contact op voor de mogelijkheden! Rondleidingen Nieuw in de stad? Ik verzorg regelmatig wijn - en spijsroutes langs diverse restaurants en wijnbars in Amersfoort. Zo leer je op een leuke en leerzame manier je nieuwe thuisstad kennen! Ken u de stad juist op uw duimpje? Geef je over aan mij en laat je verrassen over wat Amersfoort allemaal nog meer te bieden heeft!    
"Op 2 februari verzorgde Eline een wijnreis door het leven van mijn 65 jaar geworden echtgenoot. Het was, zoals een van de aanwezigen het in haar bedankje uitdrukte, een fantastische combinatie van emo, edu en socio: Eline is zeer deskundig en deelt haar kennis op een bij het huis en de mensen passende manier. Iedereen was geboeid en verrast, ook mijn man die toch ook wel wat wijnervaring heeft. En ook onze volwassen kinderen die in samenwerking met Eline een ware performance maakten van het overhandigen van een magnum die een lang leven en het delen van de goede dingen des levens verbeeldde. De wijnproeverij aan huis met Eline was een beleving die we niet hadden willen missen!