Wilhelmina

Stadsparken vind ik heerlijk. Een oase van rust en toch middenin het bruisende leven. Een plek waar je naartoe wandelt, wat je op kunt zoeken voor een kleine break, een momentje voor jezelf of een broodje op een bankje in de zon.
Vooral nu het net voorjaar is. Alles weer groen en licht. De zon die steeds feller wordt en mijn jas die steeds vaker uit kan.
Op de zondagmorgen trek ik mijn hardloopschoenen aan en ben ik een van de eersten die het stadspark betreedt. Op de voet gevolgd door mensen met honden, ouders met kinderwagens, tieners met een voetbal, ouderen met een krantje onder de arm en iedereen die op dat moment behoefte heeft aan een frisse neus.
Een prachtig voorbeeld van zo’n heerlijk park is het Wilhelminapark. Dit rijks monumentale stadspark biedt ruimte en rust maar toont daarnaast de gezellige reuring van de stad Utrecht. Het park wordt namelijk doorsneden door een fietspad welke veelvuldig wordt gebruikt door studenten en omwonenden. De centraal gelegen vijver biedt een prachtig uitzicht en draagt bij aan de natuurlijke uitstraling.

Daarnaast biedt dit park nog meer dan rust en schoonheid. Culinair heeft het ook wat te bieden. En ja, een goed gevuld picknickmandje en een gekoelde fles Champagne is zeker aan te raden op een zomerse dag maar bezoek ook zeker eens het in het park gelegen Restaurant Wilhelminapark.

De huischampagne die ze op glas (heel redelijk geprijsd) aanbieden is een aanrader als aperitief. Brood met kersverse olijfolie, een dagelijkse wisselend lunchmenu, mooi opgemaakte borden, een oestertje tussendoor….De wijnkaart is niet oneindig maar prettig overzichtelijk en wederom zeer goed geprijsd. Ik dronk een zeer prettige Pecorino die op exact de juiste temperatuur werd geserveerd. Het uitzicht op het park en de vijver is een feestje en de bediening zeer correct en attent.

De rekening wordt bezorgd met een heus Wilhelminapepermuntje. Hoe kan het ook anders?
En nu: uitbuiken en nagenieten geblazen….in hét stadspark van Utrecht!

No Replies to "Wilhelmina"

    Leave a reply