Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass en 4 gangen Diner: De échte Aceto Balsamico Tradizionale di Modena

25 september, 2019 @ 18:00 - 22:30

€85

Op de stoffige zolders van oude huizen in Modena wordt sinds eeuwen de echte Aceto Balsamico Tradizionale gemaakt. Tot op de dag van vandaag heerst er wereldwijd een groot misverstand over de totstandkoming van deze fijne en zeldzame specialiteit. Waar komt dit misverstand vandaan, wat zit erachter, en: waarom blijft het zo hardnekkig bestaan…? Dat leert en proeft u op deze unieke avond.
In de week van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 september a.s. komt Mariangela Montanari op bezoek in Nederland.

De echte Aceto Balsamico Tradizionale di Modena is in de strikte zin van het woord geen azijn, want het wordt niet gemaakt van wijn, maar van ingedikt druivenmost (of saba, in het lokale dialect). Het kan niet industrieel geproduceerd worden, daarvoor is het een te kleinschalig, organisch en complex proces.
Al sinds 5 generaties heeft de familie Montanari in de boerderij ‘batterijen’ van tonnen staan die met zorg worden onderhouden. Mariangela Montanari kreeg de liefde voor Aceto Balsamico Tradizionale dus met de paplepel ingegoten.
Haar Acato Balsamico’s zijn puur, perfect, intens, complex en zeer gastronomisch. Alleen toprestaurants gebruiken haar aceto’s bij enkele exclusieve gerechten.

En u krijgt de mogelijkheid vanavond te proeven van dit pure goud! Niet alleen tijdens de masterclass maar vervolgens ook nog tijdens een 4 gangen super-de-luxe diner van Wilco van den Baar in de unieke wijnkelders van Sotto Lounge. Uiteraard wordt het diner begeleidt door de mooiste wijnen uit dezelfde streek, geïmporteerd door de Wijntherapeut in Ermelo.

Programma
18.00 uur: Ontvangst met aperitief en wat tafelhapjes.
18.30-19.30 uur: Masterclass door Mariangela Montanari waarbij je 5 verschillende Balsamico’s proeft. Ook wordt er meer vertelt over de traditie, de manier van maken en de fijnste toepassingen voor in je eigen keuken.
19.30 uur: Aan tafel voor super-de-luxe 4 gangen diner waarbij in iedere gang de Aceto van Montanari is verwerkt. Ervaar de sublieme toevoeging hiervan in de gerechten! Je zult verstelt staan van de smaakexplosie in je mond. Bij elk gerecht wordt er een prachtig glas wijn uit dezelfde regio geschonken.
22.30 afsluiting van de avond

Locatie
SOTTO Wijnkelders & Proeflounge, Stationsstraat 4 Ermelo (15 autominuten van Amersfoort, bij Harderwijk).
Parkeren: op onze eigen parkeerplaats grenzend aan Branderskamp, aanbellen bij de voordeur op wijnkoperij Agneau/Sotto Lounge, daarna met de trap of lift naar beneden naar onze prachtige lounge.
Unieke eenmalige ALL-IN Prijs 85,- per persoon.
Reserveren: Bel of mail snel naar Wilco van den Baar: wilco@uwchefkokthuis.nl of 0643443145

Organisator

Wilco van den Baar
Telefoon:
0643443145
E-mail:
wilco@uwchefkokthuis.nl
Website:
www.uwchefkokthuis.nl

Locatie

Sotto wijnkelders & proeflounge
Stationsstraat 4
Ermelo, 3851 NH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0341 - 43 03 30
Website:
www.sottolounge.nl