Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Elzas, Vignobles des Lunes

7 oktober @ 15:00 - 17:00

€27,5

Zowel mousserende Crémant, wit, rood en zoet komt voorbij in deze fantastische masterclass & proeverij.
De 2 lunes (manen) verwijzen naar het belang van de stand van de maan/cq planeten voor de biologisch-dynamische wijnbouw, maar vooral staat het voor de zusjes Cecile en Amelie, die als 7e generatie wijnbouwers hun vader navolgen in het minutieus en liefdevol werken volgens de leer van Rudolf Steiner. Met zn tweeën zorgen ze er voor dat de Elzas als wijngebied geliefd is!
Amélie en Cécile Buecher zijn de zevende generatie die aan het hoofd staan van dit kleine familie-domein in het hartje Elzas. In 1986 begon vader Yves met het bouwen van een nieuwe wijnkelder.
De eerste oogst van Amélie was 2009 en die van Cécile 2011. Sinds de oogst 2012 is het Amélie die zij aan zij met haar vader in de kelder werkt tijdens de vinificatie. Alle wijngaarden worden bio-dynamisch verbouwd en zijn Demeter-gecertificeerd. Met een productie van 100.000 flessen is Vignobles des 2 Lunes een kleintje wat volume betreft, maar een gigant kwalitatief.
Alle wijngaarden liggen op de prachtige hellingen ten noorden en zuiden van Wettolsheim, in totaal 32 percelen verdeeld over 6 dorpen.
De oogst geschiedt handmatig de trossen worden stuk voor stuk geïnspecteerd en alleen de beste druiven mogen verder. Natuurlijk is dat in de wijnen terug te proeven en dat wordt onderstreept door de Nederlandse wijnjournaille zoals Harold Hamersma en Nicolas Klei.
De wijnmaker Charles Sparr is aanwezig om u alle ins en outs van dit prachtige wijnbedrijf te vertellen en u uiteraard al het moois te laten proeven!

Masterclass en proeverij
Masterclass gegeven door wijnmaker Charles Sparr
Van 15.00 uur – 17.00 uur
27,50 euro p.p.

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€27,5
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://www.zustermargaux.nl/wijnproeverij-amersfoort/

Organisator

Eline Groenendijk
Telefoon:
0614282753
E-mail:
groenendijkeline@gmail.com
Website:
www.winelines.nl

Locatie

Wijnbar Zuster Margaux
Kleine Haag 2
Amersfoort, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.zustermargaux.nl