Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Anything but Champagne

6 november @ 20:00 - 22:00

€37,5

Duitsland is sinds eeuwen een van de landen met de hoogste consumptie van mousserende wijnen zoals Champagne en Sekt. Begin 19de eeuw vertrokken vele Duitsers naar de Champagnestreek om zich de techniek die bekend staat als de “Methode Champenoise” eigen te maken. Sommigen, bijvoorbeeld Bollinger, Piper-Heidsieck, Mumm, Krug, zijn er gebleven, anderen gingen weer terug, zoals Schloss Vaux.

Duitsland is een van de grootste producenten van schuimwijn ter wereld. Sekt is altijd een onderdeel geweest van het aanbod van Duitse wijnboeren. Er wordt steeds meer kwaliteit schuimwijn gemaakt en dat gaan we vanavond ondervinden.

Wij laten u mooie wijnen door “Klassische Flaschengärung” proeven. Naast de klassieke druiven die gebruikt worden voor Champagne zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, laten we u Sekt van Riesling en andere druivensoorten proeven. Een waar feestje!

Importeur Winesom weet de weg door Duitsland en laat je wat parels voor in het glas proeven voor de aankomende feestmaand van 2020.

Gegevens

Datum:
6 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€37,5
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://www.zustermargaux.nl/wijnproeverij-amersfoort

Locatie

Mariënhof
Kleine Haag 2
Amersfoort, 3811HE Netherlands
+ Google Maps
Site:
http://www.marienhof.nl/evenementen/2015/12/3/fridaywinesmarinhof-editie-feest