Thee of Taittinger?

Ik ben een echte theeleut. Kan er liters van op. Begin ‘s ochtends al met een pot vol en maak er nog minstens twee in de rest van de dag soldaat. Ik heb wel voorkeur voor bepaalde  smaken. Dat het een kruidenthee is staat voorop; gember, kamille, verveine, kaneel, venkel…het mag allemaal. Zomer of winter, ik hou van een verwarmend glas thee.
Naast thee consumeer ik nog twee drankjes: water en wijn. Heel soms een biertje of een gin tonic. Maar vooral water, thee en wijn. Van dat laatste geen liters uiteraard, maar af en toe een mooi glas. Liever minder en beter dan meer en slecht.
Ik heb een grote liefde voor Champagne. Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd voor de lancering van de Taittinger Prestige rosé. Een brunch voor ladies only. Alleen rosé, alleen vrouwen, alleen in de ochtend (op mijn normaal gesproken ‘theetijd’). Ik twijfelde. Rosé Champagne is niet altijd mijn eerste keus, vrouwen ook niet ;), en alcohol in de ochtend…. mwah. Toch kun je me wakker maken voor Champagne dus ik dapper op tijd uit bed. Eerst een (halve) pot thee en hup op weg naar Amsterdam.
Daar aangekomen werd ik ontvangen door dochter Vitalie van de familie Taittinger. Enerverende vrouw met klasse. Op de vraag waarom het event alleen voor vrouwen werd georganiseerd, zei ze: “wanneer de vrouw enthousiast is volgen de heren vanzelf”. Haha…zit denk ik wel een kern van waarheid in.
De eerste slok roze bubbels kwam rond 11.15 uur binnen. En ik werd verrast door de balans! Wat een prachtige, subtiele, aardse en licht rood fruit tonen! En hoe mooi droog! Een rosé met exact de juiste body en tegelijkertijd elegantie. In combinatie met gerookte zalm, crudités met hummus, ham, walnotenbrood, aardbeien en een mango smoothie, verrukkelijk. Licht verteerbaar ook. Een fantastische ervaring en kennismaking met de rosé van Taittinger.
Om de dag nog enigszins productief te volbrengen na deze heerlijke brunch, toch nog maar twee kopjes thee genomen. Fris en opgewekt weer naar huis om geïnspireerd verder  te werken voor wijnbar Zuster Margaux, waar deze rosé uiteraard nu ook op de wijnkaart staat!
Een goodybag met een half flesje Taittinger Prestige rosé voor mee naar huis. Om mijn lief te laten proeven. Vrouw blij, man blij, iedereen blij! Ook proeven? Wees welkom bij Zuster Margaux!

Vanaf nu voor mij Thee én Taittinger 😉

No Replies to "Thee of Taittinger?"

    Leave a reply