Herfstwijn nummer 2 – Welterusten

Mijn wijntip van vorige week al geproefd? Met sokken en pyjama aan?

Tijd voor herfstwijn nummer 2.
Gelukkig heb ik over het algemeen niet van die dagen dat ik al in het donker weg moet rijden. In het donker thuiskomen is nu dagelijkse kost.
Als ik avonden heb waarop ik rond 18 uur/18.30 uur thuiskom ervaar ik echt de avonden als een stuk korter. Kom je thuis, verwarming en lampen aan, hapje eten, kind naar bed. En dan komt er niet altijd nog wat uit mijn vingers. Glaasje wijn op de bank en dan wil ik het liefste ook lekker op tijd naar bed.
We schijnen het nodig te hebben in het najaar. De term winterslaap bestaat vast niet voor niets.
In de herfst en winter drink ik ineens veel meer rode wijn. Witte daarentegen een stuk minder.
Rood omdat het vaak meer body heeft en verwarmend werkt.
Ik kan er ook goed van slapen.
Een wijn die je ook graag welterusten wenst is de Trus uit Ribera del Duero.
Trus staat uiteraard niet voor ‘welterusten’ maar staat voor:
Tierra – aarde
Roble – eikenhout
Uva – druif
Sol – zon
Bodegas Trus is gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Een van de mooiste gebieden voor de druif Tempranillo waarvan deze wijn 100% is gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen in de driehoek van Pesquera, dit gebied is uitgekozen voor zijn ideale klimaat, de hoogte van 780 meter boven de zeespiegel, waardoor er excellente oogsten mogelijk zijn.

6 maanden houtlagering op Franse barriques van 225 liter. In de neus kom je het rijpe fruit tegen van kersen en ander zoet fruit, met daarna de vanille, kruidigheid en verse walnoot van de houtrijping. Zacht en aangenaam in de mond, wat jammig, rokerig, met balsamico in de afdronk.
Heerlijk verwarmens en vol bij kruidige groenteschotels, kip, of stevige vis.

No Replies to "Herfstwijn nummer 2 - Welterusten"

    Leave a reply